Hem > Hamburgare, Kött > Flippin’ burgers – en fantastisk historia är inte alltid detsamma som fantastisk mat

Flippin’ burgers – en fantastisk historia är inte alltid detsamma som fantastisk mat

Jag vet inte om det är mitt stora intresse för mat som gör att jag har hört väldigt mycket om Flippin burgers, men jag tror inte det. Sällan har jag hört så många journalister, bloggare, vänner, vänners-vänner, Twittrare prata om ett och samma ställe. man blir ju jäkligt nyfiken.

Flippin’ burgers är ett relativt nyöppnat hak på Kungsholmsstrand i Stockholm. Bakom öppnadet står Jon Widegren, som inför lanseringen av hamburgerhaket i fråga, gav sig iväg på en upptäcksresa till Amerika för att prova sig igenom så många burgare han kunde. Målsättningen var att hitta den perfekta burgaren. Det är en väldigt fin och inspirerande berättelse och jag tycker det är superkul med en restaurang som har en historia i ryggen vid öppnande. Hela berättelsen finns att läsa här.

Men med en berättelse kommer en hög ambitionsnivå och höga förväntningar. Dessutom har Jon (och co) lyckats så oerhört bra med lanseringen (människorna måste vara PR-genier) att stället är totalt knökat varenda dag. Imponerande. Kön ringlar dagligen utanför och oavsett vilken tid du kommer dit får du i princip räkna med en timmes kö. Nu är inte detta hela världen eftersom personalen är mycket vänligt och så länge kön inte är rekordlång finns det fortfarande plats att hänga i baren eller ute och dricka en god pilsner, från ett mycket trevligt sortiment, medan du väntar.

Så här långt klarar sig Flippin’ utmärkt. Atmosfären är, precis som man förväntar sig, oerhört amerikansk och både tydligt och trevligt inspirerad av amerikanska hamburgerhak och diners. Stämningen faller på plats perfekt.

Och vidare till burgarna då. Ja, jag vet inte hur jag ska formulera det här på ett sätt som inte låter som en supersågning. Jag har nu varit där en gång alltså och jag provat en burgare: Flippin’. Det är en köttmacka prydd av en dubbelbiff, ett stänk majjo och ketchup. Köttet är bra (men inte fantastiskt) i kvalitén, men smakar inte mycker mer än just kött. Tillbehören på burgaren får stå lite väl mycket i bakgrunden och brödet – som i sig är fantastiskt bra – blir tråkigt och trött när det inte är grillat. Det känns som att äta en ganska bra biff med rejäl steksmak och lite bröd. Ganska gott, men väldigt tråkigt.

Jag är väl kanske skolad i ett annat hambugerkök, men jag tycker detta är långt från fantastiskt. Det är en habil burgare, men uppståndelsen kan jag inte förklara med något annat än att Flippin’ burgers har lyckats så oerhört bra med historieberättande, paketering av koncept och marknadsföring att maten hajpas långt över sin egna kapacitet.

En stor eloge till ett fantastisk konceptuellt arbete, som givetvis är en otroligt viktig faktor i en bra restuarang. Men burgarna – nä – dom ger jag 7 av 10 Hallburgare.

Kategorier:Hamburgare, Kött Etiketter:, ,
 1. juli 5, 2012 kl. 8:25 e m

  Tungt. Vad kostar en burgare på det här haket?

  • juli 6, 2012 kl. 8:31 f m

   Dom kostade mellan 115 och 150 kr tror jag. Endast burgare, typ 40 kr till för pommes

 2. juli 6, 2012 kl. 8:04 e m

  Kul att du hittade min text om Flippin’ Burgers, blir nyfiken på din blogg! Ha det fint!

  • juli 7, 2012 kl. 4:52 e m

   Hej Andreas! Detsamma, kul att den gör dig nyfiken :). Ha det!

 3. Kenneth
  augusti 8, 2012 kl. 7:49 f m

  Har käkat där flera gånger och håller inte med dig alls. Men men, smaken är som baken. Låter som du är uppfödd på frysbiffar, fabriksfranskor och burgare med mycket fyllning.

  • augusti 8, 2012 kl. 11:00 f m

   Ja det har du ju väldigt rätt i. Att man har olika smak alltså. Men i övrigt är du ute och cyklar. Har aldrig speciellt mycket fyllning i burgaren, men jag tycker såsen och ett rostat bröd är oerhört viktigt. Och vart fick du frysbiffar ifrån? Antalet halvfabrikat jag ätit i mitt liv kan jag räkna på ena handen

 4. Goran
  augusti 23, 2012 kl. 8:12 e m

  snälla rara du e så vilsen förlåt men ojojoj flippin burgers har dom godaste burgarna i hela sverige har tillochmed testat ett antal i usa o flipping var tillochmed godare
  flippin är helt fantastiskt, det enda som inte e fullpott e väll pomfritsen d ganska standard men en stadig flipping med extra ost och well done e bland d bästa man kan få i munnen period.

  • augusti 24, 2012 kl. 6:04 f m

   Nej

 5. Otto Herman
  december 12, 2012 kl. 10:16 f m

  ooohhhhh detta är ju helt galet 115 – 150 kronor!!!
  och människor betalar? är alla hjärntvättad?
  ren bedrägeri! redan burgerking säljer med överdrivna priser…
  maten måste vara alltid billig och smaka gott!
  priset sätter aldrig bättre smak… tvärtom man känner i
  munnen pengarsmak… man kan lagga mycket gott hamburgare – kött
  billigt… vilken som helst kött blir bra om man blandar mycket lök
  i farss, egg, + svart peppar + riven rotselleri… lite vetemjöl + vatten…
  steker med smör + olja – allt blir så saftig osv… man eter fingrar bort…
  och allt blir mycket billigt…
  man behöver ej åka genom USA att kunna nånting… de låter ju så idiotisk…
  att steka kotletter eller stora köttbullar, åker man till USA….
  har blivit svenskar helt handikappad?
  var är egen hjärna????
  och ny måste kunder betala hela galaset med otroliga priser…

 6. Anton
  januari 25, 2013 kl. 12:18 e m

  Håller med, detta verkar helt hysteriskt. Folk står ute och köar och trängs i en liten lokal för att äta hamburgare och pommes frites??? som du skriver Olov, han som startade stället har verkligen lyckats med sin marknadsföring. Vet inte hur maten smakar, men det är tveksamt om någon hamburgare överhuvudtaget är värd timslånga köer och en trång lokal. Knappast någon trevlig miljö att äta i.

 7. augusti 13, 2013 kl. 11:30 f m

  Tja, smaken är som baken. Det vill säga plufsig.

 1. september 4, 2012 kl. 12:30 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: